Telescopen

Sterrenkijkers

Lees meer Lees minder

Meer weten? Lees dan even verder

Bekijk de laatste reviews

Lees de ervaringen van onze klanten.

Bresser Venus 76/700 AZ - carbon design Spiegeltelescoop

28 jul. 2020
“Van een telescoop van 100 euro hoef je niet veel te verwachten. De telescoop is erg gevoelig voor trillingen. Je kunt het beste het statief niet volledig uitklappen. Verder zul je met je handen koerscorrecties moeten maken. Dit vormt wel een uitdaging. Ik vind het beeld wat de telescoop geeft nog verrassend goed voor deze prijs, maar het blijft wel lastig om objecten te volgen. De telescoop komt met twee oculairs en een 3x barlowlens. Het kleinste objectief geeft echter een vergroting die groter is dan de maximale realistische vergroting. Dit vind ik onlogisch. Ik gebruik veelal het objectief met 35x vergroting en dat ziet er goed uit en i.c.m. de barlowlens 105x vergroting. Ik heb deze telescoop vooral gekocht om naar de komeet Neowise te kijken en dat was echt prachtig bij 35x vergroting. Ook de maan ziet er op uit door deze telescoop en je kunt Jupiter en Saturnus incl. een aantal van hun manen goed zien met deze telescoop. Prima ding om mee te starten maar verwacht niet teveel van een telescoop van net 100 euro. ”
Bresser Venus 76/700 AZ - carbon design Spiegeltelescoop

Bresser Solarix 76/350 telescoop met zonnefilter

20 jul. 2020
“Uitstekend voor een amateur! En de zonnefilter is zeker een pluspunt en een zeer snelle levering zondagochtend besteld maandag om 13u al geleverd Mvg”
Bresser Solarix 76/350 telescoop met zonnefilter

National Geographic 114/900 spiegeltelescoop

4 jul. 2020
“Ik ben sinds Mei in het bezit van een National geographic spiegeltelescoop f900mm D114mm Ik ben zeer tevreden over de prestaties van dit product. De maan met barlowlens en oculair 4mm 280x loepzuiver beeld, de planeten zijn op dit moment nog niet zichtbaar maar dat belooft wat afgaande op de ervaringen met de maan. Deepsky objecten heb ik al wel een gedaan namelijk de ringnevel op 36 x zie je al een ronde nevel en op 100x zie je al de opening waaraan de ringnevel zijn naam dankt.Ik wil tot slot ook nog een paar tips geven. Bij het waarnemen van nevels moet men perifeer waarnemen d.w.z.men kijkt als men de nevel in beeld heeft niet recht in de nevel maar een beetje naar de zijkant in de zijkant van je ogen zitten veel lichtgevoeliger cellen in je ogen,het vereist enige oefening maar meer details worden zichtbaar. Gebruik een niet te sterke vergroting begin laag en wissel oculairen naar sterker bv100x. Ik ben nu bezig bijgeleverde oculairen te vervangen door originele Bresser oculairen en dan haal je helemaal het beste uit deze telescoop.Een minpuntje vind ik het statief dat had i.p.v. azimutaal equatoriaal moeten zijn. Hiermee ben ik ook al bezig ,ik ben nog al handig om deze telescoop op een Bresser equatoriaal statief te plaatsen want dat verdient deze telescoop een fantastisch product. Nog iets ik las in een review dat het beeld niet scherp was het is mogelijk dat die telescoop gecollimeerd dient te worden dan is dat probleem opgelost”
National Geographic 114/900 spiegeltelescoop