Telescopen

Sterrenkijkers

Lees meer Lees minder

Meer weten? Lees dan even verder

Bekijk de laatste reviews

Lees de ervaringen van onze klanten.

Bresser Pollux 150/1400 EQ3

20 apr. 2018
“Solide, zware telescoop. Scherp beeld en veel plezier aan te beleven. Wel even een klusje om hem helemaal goed in te stellen. Als je het eenmaal doorhebt goed te doen! Zeker een aanrader.”
Bresser Pollux 150/1400 EQ3

Celestron NexStar Evolution 8" catadioptrische telescoop

7 apr. 2018
“Na ervaringen met een lenzen en spiegeltelescoop met een kleinere diameter, is dit een hele vooruitgang. De montage is erg makkelijk en kan bijna niet verkeerd gaan. De gebruiksaanwijzing is begrijpelijk en goed uitvoerbaar. Na het downloaden van de bijbehorende app, kon het feest beginnen. De alignment verliep soepel en de scoop blijft goed volgen. De volgende stap was het gebruik van de GPS-module. De communicatie met de handcontroler is prima, vrij snel werd de data doorgezet, voor optimaal gebruik. Natuurlijk is niet alles koek en ei, volgens de beschrijving van de GPS-module komt deze op de tripod te zitten. Maar aangezien de scoop 360 graden rond kan krijg je een conflict met het snoertje van de GPS module. Dus deze kan het beste met de bijgeleverd banden op de batterijhouder gemonteerd worden, waarmee het conflict is opgelost. Nu kan ik als operator van een LX200 (sterrenwacht-MN) ook thuis lekker aan de gang. ”
Celestron NexStar Evolution 8" catadioptrische telescoop

Bresser Messier Telescoop AR-127S/635 met EXOS2-montering

6 apr. 2018
“Zeer stabiel equatoriale montering met statief en mogelijkheid tot uitbreiding met GoTo-systeem. Een handleiding is niet meegeleverd, maar wel beschikbaar op de webpagina van de fabrikant. De achromatische 127s telescoop is een goed betaalbare telescoop, maar verwacht geen resultaten van een topmodel die duizenden euro's meer kost. Met een redelijke verwachting zal deze telescoop alvast niet teleurstellen. Zowel planeten als deep-sky-objecten zijn goed in beeld te brengen. Sterren zijn naaldscherp tot 100x vergroting. Met een orion 8mm stratus oculair tot 80x vergroting heb ik een bevredigend resultaat. De chromatische aberratie is significant bij planeten, bij deep-sky-objecten doen het beter met veel detail. Bij zeer donkere hemel komen de juiste filters van pas, probeer zeker de BAADER 1.25" FRINGE KILLER FILTER. Kortom, deze telescoop met EXOS-2/EQ5-montering is een zeer goede telescoop om de wereld van de refractor-telescopen te verkennen vooraleer veel duurdere apparatuur aan te kopen. De relatief korte brandpuntsafstand geeft met F/5 bevredigende breedveldbeelden van deep-sky-objecten en de telescope kan eenvoudig worden gekoppeld aan een DSLR voor beginnende astrofotografen. Dit apparaat heeft mijn voorkeur om te leren observeren. En eerlijk gezegd oogt deze telescoop ook heel erg mooi in de tuin! Helemaal tevreden mee! ”
Bresser Messier Telescoop AR-127S/635 met EXOS2-montering