Richtkijker

Richtkijkers

De richtkijker is een opvallende verschijning in het blikveld van de verrekijkers. Het is een accessoire voor geweren met een speciaal hiervoor bedoelde richtkijker- aansluiting. Met behulp van een richtkijker wordt het mogelijk gemaakt om met uiterste precisie scherp te stellen op uw target. De belangrijkste verschillen zijn te spotten in het ontwerp van het vizier, ook wel draadkruis genoemd, de zoom-factor en de lensdiameter.

Merken

Op onze site is een selectie richtkijkers te te vinden van drie top- merken, te weten:

  • Bushnell
  • Meopta
  • Zeiss

Allen fameuze specialisten op het gebied van verrekijkers, spotting scopes, en richtkijkers. U bent gegarandeerd van een product gemaakt van de meest hoogwaardige materialen.

Typen draadkruizen

Er is een ruime keuze aan draadkruizen. Sommigen zijn voorzien van een verlicht rood of groen punt voor gebruik in de buitenlucht bij schemering of donker weer. Anderen zijn voorzien van een afstandsmeter zodat u de stand van het geweer aan kunt passen aan de lengte van de targetafstand, altijd een doeltreffend resultaat. Voor gebruik op een schietbaan is het niet handig dat het kruis het doel overlapt, om die reden wordt er vaak voor een Mil-Dot uitvoering gekozen.

Diameter objectief-lens

Net als bij de verrekijker is de helderheid van het beeld, afkomstig van de richtkijker, afhankelijk van de grootte van de objectief-lens. Ook hier geldt als basisregel: hoe groter de lens, hoe helderder het beeld.

Zoom

Vrijwel elk model richtkijker van Buschnell, Meopta en Zeiss zijn voorzien van een draaiknop aan het begin van de kijker. Hiermee kunt u variëren met de vergrotingsfactor ofwel de zoom van de kijker.

Richtkijker expert

Op onze site vind u Bushnell, Meopta en Zeiss richtkijkers, elk met eigenschappen voor een specifiek doel. Door de universele aansluiting kunt u uw uitrusting eenvoudig aanpassen aan alle denkbare omstandigheden. De website is zo ontworpen en ingedeeld dat u in één oogopslag voorzien bent van de informatie die u nodig heeft. Focus op uw keuze en haal de trekker over!