Vortex

Vortex

Optiek van Vortex

Vortex Optics is een Amerikaans familiebedrijf met een interessante geschiedenis. Het bedrijf, dat in 2004 is opgericht en zich gespecialiseerd in verrekijkers en spotting scopes, komt grotendeels voort uit een respons op de problemen die directeur Dan Hamilton en zijn vrouw Margie tegenkwamen toen ze kijkers verkochten in hun speciaalzaak.

Vanuit de winkel naar productie..

Toen ze halverwege de jaren ’80 hun winkel openden, waren de meeste kijkers die ze verkochten niet erg geavanceerd. Ze waren onhandig, groot en zwaar en gaven het beeld vaak niet geheel weer. Sommige kijkers hadden geen coatings op de lenzen of prisma’s en oogstukken waren van hard plastic of van rubber dat vaak barstte na intensief gebruik.

De Hamiltons besloten om contact op te nemen met de fabrikanten waar de producten die ze verkochten vandaan kwamen en hen aan te geven wat ze konden verbeteren. Ze vroegen of het mogelijk was om de kijkers lichter te maken. Ook raadden ze hen aan om glas en coatings van een hogere kwaliteit te gebruiken zodat hun klanten meer kleur konden zien en beter beeld zouden
krijgen.

Deze aanpak had succes, en de Hamiltons en hun personeel ontwikkelden zich tot dusdanige experts op het gebied van optiek dat ze naast hun winkel ook een postorderbedrijf begonnen. Hierdoor wisten ze niet alleen meer producten te verkopen, maar ook meer invloed uit te oefenen op wat
hun fabrikanten produceerden. Ze stelden hen voor om kijkers met bepaalde eigenschappen te ontwerpen. Deze werden dan vervolgens alleen door de franchiseketen verkocht waar hun eigen winkel ook onder viel. Maar de Hamitons wilden nog meer. Ze besloten hun eigen merk te ontwikkelen zodat ze hun klanten echt het beste van het beste konden geven. En dat is precies wat Vortex Optics doet!

Vakkundig ontworpen voor de ultieme kijkervaring

Het designteam van Vortex Optics bewijst keer op keer dat de technologie ook in de optiek niet stil blijft staan. Niet alleen maken ze gebruik van de beste materialen en coatings, ze zorgen er ook voor dat hun producten praktisch en comfortabel in gebruik zijn. Ze zijn liggen goed in de hand en zijn heel duurzaam.

Vortex besteed veel zorg en aandacht aan het ultieme kijkgenot. Al hun producten zijn voorzien van coatings die zorgen voor een goede lichttransmissie. Hierdoor heb je altijd haarscherpe en contrastrijke beelden met een goede kleurweergave. De uitgebreide lijn producten heeft bovendien een geweldige prijs/kwaliteit verhouding en komt met een levenslange garantie. Of je nou graag
jaagt, sterren bekijkt, vogels of vliegtuigen spot of natuurliefhebber bent, Vortex heeft voor iedereen een passende spottingscoop of verrekijker!

Vortex spotting scopes

De spottingscopes van Vortex staan garant voor scherpe, kleur- en contrastrijke beelden die tot aan de randen van je weergave duidelijk en helder blijven. Ze zijn zo licht mogelijk ontworpen en hebben een rubberen omhulsel of groeven voor perfecte grip. Ook zijn ze geschikt voor brildragers.

Vortex heeft een uitgebreide lijn spottingscopes die voor verscheidene doeleinden gebruikt kunnen worden. Er zijn compacte monokijkers die door hun formaat en lichte gewicht uitermate geschikt zijn voor backpackers, spotting scopes die perfect werken bij schemerlicht, spottingscopes voor het
bekijken van sterren, spotting scopes voor natuurliefhebbers en spottingscopes met HD beeld voor iedereen die graag van het ultieme kijkgenot wil genieten. Wat je ook zoekt, Vortex heeft het!