Celestron

Geschiedenis van Celestron

Celestron is een fabrikant van hoge kwaliteit telescopen en is opgericht door Tom Johnson. In den beginne heette het bedrijf nog Valor Electronics. Tom Johnson kwam als eerste in aanraking met sterrenkijkers toen hij in de jaren 60 voor zijn twee zoons een 6 inch reflectortelescoop had gebouwd. Dankzij het maken van deze telescoop kwam Johnson op het idee om bij Valor Electronics een telescoopdivisie op te richten, genaamd Celestron Pacific. De eerste telescopen die bij Celestron in productie gingen waren 4 tot 22 inch Schmidt-Cassegrain telescopen.

Celestron C8 sterrenkijker

Het eerste echte succesmodel was de Celestron C8 die in 1970 werd geïntroduceerd, dit was een van de meest innovatieve consumententelescopen die ooit gemaakt is. Deze oranje telescoop was zeer compact, had een zeer hoge kwaliteit optiek optiek en een brandpuntsafstand van 2032 millimeter. Hierdoor waren zeer hoge vergrotingen en scherpe beelden mogelijk. De prijs van deze telescoop was in vergelijking met de telescopen van de concurrenten een stuk lager, terwijl de kwaliteit hoger was. De oranje kleur van deze sterrenkijker is net zo legendarisch als de telescoop zelf en wordt nog altijd veel toegepast bij telescopen van Celestron.
Men kan gerust zeggen dat deze telescoop het begin was voor een gouden tijdperk van Celestron. De Celestron sterrenkijkers van vandaag de dag volgen nog steeds ditzelfde principe. Hoge kwaliteit optiek, gebruiksgemak en een marktconforme prijs staan hoog in het vaandel bij Celestron. Evenals het toepassen van nieuwe technieken bij nieuwe producten.

Celestron vandaag

Vandaag de dag is Celestron wereldwijd een van marktleiders van de telescoop industrie. In 1996 is Celestron overgenomen door Tasco. Na wat roerige jaren en het faillissement van moederbedrijf Tasco in april 2005 is Celestron weer in handen van Synta Technology corporation. Celestron is gevestigd in Torrance California.